Drop-in
korona test

drop-in koronatest

Vil tilbyr følgende tester

RT-PCR test EKSPRESS

RT-PCR test

Antigen Hurtigtest

NAT test

Antistoff hurtigtest

Fit-to-fly attest

Vanlige spørsmål og svar

Alle timer bestilles online og forhåndsbetales. Før du bestiller vil det være en del informasjon som du bør lese gjennom. I steg 1) velger du hvilken by du vil teste deg i og den tjenesten som passer for deg. Deretter velger du denne og du vil få en nedtrekksmeny der du velger selv hvilken dag og tidspunkt du ønsker å teste deg. Deretter trykker du “fortsett”. I steg 2) fyller du ut den informasjonen som etterspørres. Dersom du har en bedriftsavtale med oss eller har en annen kampanjekode må nå legge inn koden før du trykker “bestill time” i dette steget. 3) Betalingsinformasjon fylles ut og du trykker videre på “betal nå”.
Når siste steg med betaling er utført, vil du få A) e-postbekreftelse på timen og B) kvittering tilsendt på e-post. 

Ja. Alle får kvittering tilsendt på epost etter betalingen er mottatt. Dersom du er en arbeidsgiver som har bestilt en time for din ansatt, må du be din ansatt oversende deg kvitteringen – dette grunnet at kvitteringen bare sendes til e-posten som er oppgitt i bestillingen.

Ja. Man kan endre avtalen kostnadsfritt inntil 24 timer før avtalt time. Dette gjøres nederst på bekreftelseseposten du fikk når du bestilte time, trykk på “endre/kansellere time”. Ved endring eller kansellering av timen, vil man alltid på en bekreftelsesepost etter utført handling. Ved endringer med mindre enn 24 timer igjen til timen, må du ta kontakt med oss på chatten og utføres kun dersom det er mulighet for dette i timebøkene fremover.

Ja. Så lenge det ikke er mer mindre enn 24 timer igjen til timen refunderer vi beløpet mot et gebyr på 100 kr. Refundering skjer ikke automatisk og du må skrive en e-post til refusjon@legevaktx.no etter kansellering av timen. Dersom det er mindre enn 24 timer igjen til timen er kansellering og avbestilling av timen ikke mulig.

Ja. Vi har godkjente og  standardiserte reiseattester for både antigen hurtigtest og for PCR test. Disse skrives bare på engelsk og ingen andre språk. For de landene som krever antistoff test på gjennomgått sykdom (SARS-CoV-2) har vi dette også. 

Ja. Vi hjelper deg gjerne med bestilling hvis du benytter chat-tjenesten på våre nettsider. Vi ønsker bestiller og betaler for timen online på forhånd grunnet smittevernhensyn. 

Du står selv ansvarlig for å følge innreisekravene til det landet du skal til, inkludert mellomlandinger. Ofte finner du informasjon om dette på flyselskapets nettsider, flyplassen du skal til eller nettsidene til helsemyndighetene i det landet.
Alternativt kan du undersøke reglene på denne tredjeparts nettsiden. Legevakt X er ikke ansvarlig for innholdet på denne nettsiden og husk at endringer at regler kan skje med kort varsel, uten at det foreligger informasjon her: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Vi benytter eksterne laboratorier for å analysere PCR-prøvene.

  1. Bergen: Svar på PCR kommer vanligvis og erfaringsmessig samme dag eller påfølgende dag, men kan ta opptil 2 dager i enkelte tilfeller, avhengig av laboratoriekapasitet*. For å få svaret, må du registrere kontaktinformasjonen din på https://tjenester.helsenorge.no/kontaktinformasjon der du under “Hvordan skal Helsenorge kontakte deg” må fylle ut e-post og telefonnummer. Når prøvesvaret ditt foreligger, vil du enten få en SMS eller en e-post fra Helsenorge. For å se testresultatet ditt må du logge deg inn på https://www.helsenorge.no/en/test-results/ (svaret vil bare være på norsk). Bemerk at du trenger BankID for å logge inn på Helsenorge. Hvis du ikke har BankID (f.eks. turister), er du selv ansvarlig for å fortelle oss dette når du bestiller time, slik at vi kan avtale med deg hvordan du får testresultatet ditt når du kommer og tar prøven – vi finner da en løsning som passer deg best. Unntaksmessig og i enkelte tilfeller kan vi sende deg reiseattesten på epost, men sensitive helseopplysninger sendt på epost er ikke sikkert og du er i så fall fullt ansvarlig for dette om det kommer i avveie. Du kan ta kontakt med oss på vår chat tjeneste dersom du skulle ha noen spørsmål. 

  2. Drammen og Oslo: Svar på PCR kommer vanligvis og erfaringsmessig samme dag eller påfølgende dag mellom kl 8-21, men kan ta opptil 2 dager i enkelte tilfeller, avhengig av laboratoriekapasitet*. Du vil så en SMS når prøvesvaret foreligger. Du må da logge deg inn på www.furstpasient.no eller www.helsenorge.no for å se resultatet. Bemerk at du trenger et norsk personnummer eller D-nummer, i tillegg til BankID for å logge inn på Helsenorge. Hvis du ikke har BankID (f.eks. barn og turister) , vil du: 1) Få en unik PrøveID ved prøvetaking 2) Passord tilsendt på mobilnummeret ditt når prøvesvaret ditt foreligger – disse bruker du for å logge inn på www.furstpasient.no for å se prøvesvaret ditt. Vårt ansvar med tanke på for svaret du får fra Fürst er bare resultatet (positiv/negativ/inkonklusiv) av PCR prøven – ikke andre detaljer rundt Fürst sin tilleggsinformasjon om testen, slik som klokkeslett for prøvetaking. Trenger du mer skriftlig informasjon annet enn et prøvesvar om resultatet (positiv/negativ/inkonklusiv) din PCR prøve, må du bestille en fit-to-fly reiseattest.

    *Legevakt X er avhengig av eksterne laboratorier for analysering av PCR prøver og kan dermed aldri garantere når svarresultatet foreligger. Derfor anbefaler vi at pasienten som bestiller COVID-19 test å beregne nok tid for å få svar på prøvene før avreise. Vi vil med vår kunnskap og erfaring forsøke å anbefale deg når du burde teste deg for å få svar i tide.

Ja. Dersom du ikke har mulighet til å skrive den ut selv, kan du når du tar test hos oss avtale å komme innom på et senere tidspunkt for å få skrevet ut reiseattesten. Du er da selv ansvarlig for at det er nok tid for å hente reiseattesten i tide i løpet av våre åpningstider før du reiser. Samtidig foretrekker vi å sende attestene digitalt for å unngå trafikk i testlokalet av smittevernhensyn. 

Attestene sendes via www.helseboka.no som er en GDPR4 sikker løsning. 

Ja, du kan teste deg ut av smitte- og innreisekarantene. Testmetode må være PCR-test som er tatt tidligst syv døgn etter ankomst/nærkontakt – svaret på denne prøven må være bekreftet negativ. Vær oppmerksom på at disse retningslinjene kan endre seg uten forvarsel. Følg alltid med på de nyeste informasjonen fra FHI. Bruk gjerne dette verktøyet for å finne ut om du er i karantene og unntakene fra dette: https://www.helsedirektoratet.no/english/corona/quarantine-and-testing-in-norway-these-rules-apply-to-you

  1. Dersom du har bestilt reiseattest og det viser seg at du tester positivt vil vi gi deg en attest på positivt prøveresultat. Du skal i så fall følge FHI sine retningslinjer for isolasjon etter dette, men attesten kan du bruke som en bekreftelse på at du har gjennomgått Sars-CoV-2.

Koronapass

For bedrifter

Koronatesting for dine ansatte

åpent hver dag

Garantert time

raskere svar

Hva våre pasieter sier om oss

Q